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Philippe Mollé Le Devoir, 30 mars 2012

« Un café qui vit le jour en 1983 et qui, au fil du temps, a su s'adapter à la clientèle de la rue Saint-Denis et devenir ainsi un des bistros-cafés incontournables. La même peinture non achevée sur les murs de la salle, les ventilateurs qui s'agitent dès les premières chaleurs, les jolies persiennes de bois qui donnent au café un air colonial, et surtout une belle terrasse qui longe la rue Cherrier et la bruyante rue Saint-Denis. »



Philippe Mollé Le Devoir, 13 juin 2008

« Depuis 25 ans, on a gardé sensiblement la même philosophie et les favoris de la carte ou de la table d'hôte: tartare, confit de canard, crème brûlée, foie de veau... Des plats qui ont depuis longtemps su conquérir l'intérêt des consommateurs et qui évitent les surprises hasardeuses que ménagent parfois certains chefs. »


Frommer's

« Portions are ample and inexpensive, and an easygoing atmosphere prevails. It's popular with musicians, actors, and artists, so contrive to look mysterious or celebrated. »

The New York Times, May 25, 2003

« While Montreal is a beguiling place in any season, there is no better time to visit this bilingual city than summer. Rue St.-Denis becomes a joyous scene of dueling cafes, as diners temper the humidity with chilled vichyssoise and Chablis. Day lilies, lilacs and peonies brighten the Botanical Garden. The big bands are back to serenade visitors on the balcony of the Chalet du Mont-Royal. And one cultural festival after another makes Montreal night life sizzle with live music, dancing and avant-garde cinema. » [...]

Where to Eat

« One of many great deals is Café Cherrier, 3635, rue St.-Denis, (514) 843-4308, an unpretentious bistro just north of the Latin Quarter with outdoor seating. Dinner and lunch are served every day, and an à la carte brunch is served on Saturdays and Sundays. Favorites include Toulouse sausages for $9.50 and steak tartare for $9.85. Dinner for two with wine costs around $40. »


The New York Times Travel Guides, Montréal, June 8, 2010

« The tables on the terrace that wraps around this corner building are filled whenever there's even a slim possibility that a heavy sweater and a bowl of café au lait will fend off frostbite. In summer, loyalists stay out until way past midnight, after the kitchen has closed. »